Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έκκληση για μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων εκτός Μόριας μετά τη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονου
Έκκληση για μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων εκτός Μόριας μετά τη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονου thumbnail

Έκκληση για μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων εκτός Μόριας μετά τη σεξουαλική κακοποίηση 16χρονου

Ανακοίνωση για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης του 16χρονου ασυνόδευτου παιδιού στη Μόρια εξέδωσαν οι «Γιατροί του Κόσμου», οργάνωση που συνέδραμε στην αντιμετώπιση του περιστατικού.


Όπως περιγράφεται, κλιμάκιο της οργάνωσης προσήλθε στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πραγματοποιήθηκε ατομική συνεδρία με ψυχολόγο των «Γιατρών του Κόσμου», κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος δήλωσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομηλίκους του, εντός του χώρου όπου φιλοξενούνται οι ασυνόδευτοι στη Μόρια. Δεδομένης της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκε άμεσα ο Διοικητής του κέντρου, ώστε να προβεί στις δέουσες και προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και να αναζητηθεί άμεσα εναλλακτικός χώρος φιλοξενίας του ανήλικου σε μεταβατική δομή φιλοξενίας εκτός του κέντρου.


Οι «Γιατροί του Κόσμου» εκφράζουν τη λύπη τους για το περιστατικό, το οποίο «επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια και των σοβαρών επιπτώσεων που αυτή επιφέρει στην ψυχική τους υγεία». Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για τη μεταφορά των ανηλίκων που παραμένουν στη Μόρια, σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δέουσες πολιτικές και μέτρα προστασίας, που να διασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως η αναδοχή που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X