Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια

Τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκάλυψης αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας, πάντως, πως δεν θα απαντούσε στις “ύβρεις” της κ. Κωνσταντοπούλου και στη “γεμάτη φιλοναζισμό ομιλία” του κ. Κασιδιάρη.

Θυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε προτείνει δημόσιες συνεδριάσεις της επιτροπής, κατηγόρησε τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα και ψεύδη. Επιτέθηκε, χωρίς να την κατονομάσει, στην κ. Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για κατάθεση μάρτυρα στους εισαγγελείς που αριθμούσε μιάμιση σελίδα και χρειάστηκαν 350 σελίδες για να πει τα ίδια σε μία μόνο βουλευτή της επιτροπής…

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ από realmedialive

Απάντησε, επίσης, για τον τρόπο εξέτασης του Σάμπυ Μιωνή, περιγράφοντας ως δείγμα υπευθυνότητας την απόφαση να απαντήσει σε λίστα ερωτήσεων και κατόπιν να εξεταστεί αν θα σταλεί αντιπροσωπεία της επιτροπής για δια ζώσης κατάθεση, κάτι που θα αποφασιστεί απόψε, όπως προανήγγειλε στην απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, πάντως, παραδέχθηκε ότι “υπάρχει ζήτημα λειτουργίας του ΣΔΟΕ”, αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα επιλέγονται οι βουλευτές που θα μετέχουν σε αυτές τις επιτροπές, καθώς και για το πώς θα κατατεθεί το πόρισμα στο κοινοβούλιο.

Κατηγόρησε δε, τους συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ για παρελκυστική πολιτική μέσα στην επιτροπή που επιβεβαιώθηκε πλήρως στην Ολομέλεια, όταν προανήγγειλαν νέα πρόταση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Γιατί δεν την καταθέσατε νωρίτερα ώστε να συζητηθεί σήμερα και να προχωράμε με ταχύτητα;”, ρώτησε, “εκτός αν θέλετε να σέρνεται η υπόθεση για χρόνια”, όπως είπε…

Ειδικά για το πόρισμα, πάντως, να είναι ομόφωνο ζήτησε, λίγο αργότερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να “αποδείξουμε ότι οι πολιτικοί έχουν διάθεση επιτέλους και αυτοκάθαρσης”, όπως είπε.

Σχετικά άρθρα