Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Το Ελληνικό δεν είναι real estate project αλλά game changer"
"Το Ελληνικό δεν είναι real estate project αλλά game changer" thumbnail

"Το Ελληνικό δεν είναι real estate project αλλά game changer"

«Η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού συνδυάζει πολλές σημαντικές παραμέτρους και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Θα αναδείξει τη χώρα ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό και θα ενδυναμώσει το τουριστικό μας προϊόν μειώνοντας δραστικά την εποχικότητα», επισήμανε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.


«Η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να αλλάξει εντελώς το κλίμα και την ψυχολογία, τόσο των πολιτών όσο και των επενδυτών», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.


Σημείωσε επίσης ότι «η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην επενδυτική κοινότητα και εξωστρέφειας είναι βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων».


«Πρόσφατα είχαμε κάποιες πολύ σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό, και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές. Το Ελληνικό δεν είναι απλά ένα real estate project αλλά αποτελεί ένα game changer», σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου.


Η έναρξη των έργων για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από την Lamda Development, εταιρείας που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό και υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group, ο οποίος αποτελείται από τον Όμιλο Λάτση, την Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi, εκτιμάται από όσους υποστηρίζουν το έργο, ότι θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση κλάδων που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, όπως των κατασκευών, της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας, του κλάδου αλουμινίου, των προμηθευτών και μεταφορών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο μεικτής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X