Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην υπευθύνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην υπευθύνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ thumbnail

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην υπευθύνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας άσκησε ο Eισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπευθύνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.


Η κατηγορία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου απαγγέλθηκε με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων ο κ. Σπυρόπουλος.


Η κλήτευση του πρώην υπευθύνου οικονομικών αφορούσε χρέος περίπου 140 εκατ. ευρώ που, από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, προκύπτει ότι δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 το οποίο στη συνέχεια διογκώθηκε.


Η κατηγορία της απιστίας σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του Κινήματος την περίοδο 2007-2009.


Το αδίκημα της απάτης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σπυρόπουλος αφορά δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, παρέχοντας ως εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση.


Στον μέχρι πρότινος υπεύθυνο οικονομικών του Κινήματος καταλογίζεται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη επιχορήγηση δεν είχε τεθεί ως εγγύηση για άλλη δανειοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δανειοδοτήσεις που συνολικά ήταν μεγαλύτερες του ποσού που έβαλε ως εγγύηση το κόμμα.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X