Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Οι κάμερες έχουν καταγράψει πλήθος παραβάσεων στον διαγωνισμό"
"Οι κάμερες έχουν καταγράψει πλήθος παραβάσεων στον διαγωνισμό" thumbnail

"Οι κάμερες έχουν καταγράψει πλήθος παραβάσεων στον διαγωνισμό"

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star Παναγιώτης Λαζαράτος υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων οι οποίες, όπως είπε ο ίδιος, έχουν καταγραφεί από όλες τις κάμερες παρακολούθησης του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.


Ο κ. Λαζαράτος ανέφερε ότι μετά από ανάλυση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή.


Πρόσθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Ι.-Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ. Σαββίδη, όπως τόνισε.


Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διακοπή του «διαγωνισμού-εκτρώματος», καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική δημοκρατία και την κυβέρνησή του».


«Η σημερινή συνέντευξη Tύπου του εκπροσώπου του Star και του Alpha, καθώς και οι υποτιθέμενες αποκαλύψεις – βόμβα που εντέλει ήταν αστειότητες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ προστίθεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία χαρακτηρίζεται από απόλυτη διαφάνεια αφού η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με εντελώς αδιάβλητο και επιτυχημένο τρόπο. «Τα όσα ακούστηκαν σήμερα προκαλούν θυμηδία, αλλά και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ο οποίος θα πέσει στο κενό.»


Για άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης έκανε λόγο χθες η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ανακοίνωση-απάντηση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Κοντομηνά για τις ειδήσεις που μεταδόθηκαν σύμφωνα με τις οποίες σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.


«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ. Κοντομηνά ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας» ανέφερε η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ.


«Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 ευρώ, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 ευρώ, ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 ευρώ, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων».


«Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές».


«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016, στον όρο 3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στον διαγωνισμό σε περίπτωση απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία» κατέληγε η ανακοίνωση.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, tvxs.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X