Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μαρινόπουλου
Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μαρινόπουλου thumbnail

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μαρινόπουλου

Προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύεται η ακίνητη περιουσία των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.


Σύμφωνα με την Δικηγορική Εταιρεία Νίκος Αγαπηνός πρόκειται για απόφαση "σταθμό" καθώς "σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρεία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους".


Όπως αναφέρει η δικηγορική εταιρεία "η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με τη νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας".


Αναλυτικά η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας:


"Μετά από αίτημα της Δικηγορικής Εταιρείας Νίκος Αγαπηνός, χορηγήθηκε σήμερα Προσωρινή Διαταγή από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο την μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος και συγκεκριμένα των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου.


Η ανωτέρω απόφαση του δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της οικογένειας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρεία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους.


Η απόφαση διέσπασε το καταρχήν ανεύθυνο του μετόχου με την ατομική του περιουσία για τα εταιρικά χρέη με τη νομική βάση της αδικοπρακτικής ευθύνης των μετόχων στην οποία στηρίχθηκαν οι αιτήσεις μας.


Πρόκειται για τέσσερις αποφάσεις "σταθμό" και ήδη η εταιρεία μας προχωρά άμεσα στις νόμιμες διαδικασίες για την υλοποίηση του περιεχομένου των ανωτέρω Προσωρινών Διαταγών."


 


Πηγή: euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X