Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα προκαλούσαν αστάθεια
"Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα προκαλούσαν αστάθεια thumbnail

"Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα προκαλούσαν αστάθεια

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι θέλει να προτείνει την άνοιξη του 2017 στο βρετανικό Κοινοβούλιο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο η χώρα της εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit.


Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η Τερέσα Μέι εξηγεί πως θα παρουσιάσει ένα νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.


"Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα", ανέφερε η Μέι υπογραμμίζοντας πως αυτό θα σημάνει "το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο".


Ο νόμος δεν θα τεθεί πάντως σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογραμμίζει η Πρωθυπουργός.


Ωστόσο η ίδια δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως πότε σκοπεύει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να αρχίσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο ανάμεσα στη χώρα της και τα 27 άλλα μέλη της ΕΕ, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν έως δύο χρόνια.


Η Μέι, η οποία θα απευθυνθεί στα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος την Κυριακή, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλούσαν "αστάθεια".Πηγή: enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X