Ντομάτες γεμιστές με κιμά!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>1 ώρα και 30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-12 ντομάτες ώριμες, όχι πολύ μαλακές<br />-300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο<br />-10 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα<br />-2-3 πατάτες<br />-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα<br />-1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr<br />-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο<br />-2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες<br />-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />-λίγη ζάχαρη<br />-λίγη φρυγανιά τριμμένη<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Kόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες δημιουργώντας ένα καπάκι και τις αδειάζουμε με κουταλάκι. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη και τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο ταψί.<br />Πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό τη σάρκα τους. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας, τον σπιτικό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στον κιμά, τα ματσάκια του δυόσμου και του μαϊντανού ψιλοκομμένα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες. Kαλύπτουμε κάθε ντομάτα με το καπάκι της και τις τακτοποιούμε με τη σειρά στο ταψί. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τις μοιράζουμε ανάμεσά τους και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό. Σιγοψήνουμε στους 170°C, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να πάρουν χρώμα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα