Μαρμελάδα δαμάσκηνο!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20-30 λεπτά<br /><strong>Υλικά για</strong> 2 βάζα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-2 κιλά δαμάσκηνα φρέσκα<br />-2 κιλά ζάχαρη<br />-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τους αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε τη μαρμελάδα για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Οταν αρχίζει να δένει, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα καθώς είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε ερμητικά με αποστειρωμένα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε για να φύγει ο αέρας.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα