Κοτόπουλο με Γάλα Καρύδας και Μάνγκο

<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 90 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 4-6</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.700-1.800 γρ)</span><br /><span>1 μεγάλο ώριμο μάνγκο (500-550 γρ)</span><br /><span>1 κονσέρβα γάλα καρύδας</span><br /><span>1/2 κουταλάκι μπούκοβο (ή 1 για πιο καυτερό)</span><br /><span>1 κουταλιά ελαιόλαδο</span><br /><span>3 κουταλάκια μέλι</span><br /><span>αλάτι</span><br /><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Σε ένα μπλέντερ αδειάζουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε το μάνγκο καθαρισμένο. Χτυπάμε καλά για 1 λεπτό.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> προαιρετικά μπορούμε να κρατήσουμε λίγο μάνγκο για το γαρνίρισμα</span><br /><br /><span>Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.</span><br /><br /><span>Ζεσταίνουμε μία γάστρα στην εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες του τις πλευρές, προσέχοντας να μην κολλήσει η πέτσα του.</span><br /><br /><span>Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα από το γάλα καρύδας με το μάνγκο και πασπαλίζουμε από πάνω το μπούκοβο.</span></p>
<p><span>Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε, με το στήθος προς τα κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 λεπτά.</span><br /><br /><span>Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, γυρνάμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.</span><br /><br /><span>Βγάζουμε πάλι τη γάστρα από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το μέλι.</span><br /><br /><strong>Tip:</strong><span> αν ζεστάνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, τότε γίνεται πιο υγρό και είναι πιο εύκολο να το αλείψουμε.</span></p>
<div> </div>
<div>Βάζουμε πάλι τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά με το καπάκι. </div>
<div> </div>
<div>Ελέγχουμε το χρώμα του και αν το θέλουμε πιο ξεροψημένο, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Θέλει πολύ προσοχή χωρίς το καπάκι γιατί το μέλι αρπάζει γρήγορα και μπορεί να μαυρίσει το κοτόπουλο.<br />
<div class="separator"> </div>
</div>
<div>Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα από τη γάστρα. </div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα