Χοιρινό με λαχανικά, φασόλια και λουκάνικο

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 βράδυ<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>3 ώρες</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-2 κιλά κρέας χοιρινό (από χεράκι)<br />-1 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο<br />-2 φλιτζάνια φασόλια λευκά<br />-300 γρ. λουκάνικο<br />-2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο<br />-2 καρότα μεγάλα<br />-1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο<br />-1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)<br />-2 φλιτζάνια κρασί λευκό<br />-1/2 κουνουπίδι<br />-1/2 μπρόκολο<br />-2 φλιτζάνια ζωμό κότας<br />-1 φλιτζάνι παρμεζάνα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν, αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και ζάχαρη. Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας, το λουκάνικο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα φασόλια, το μπέικον, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλερι, το λεμόνι, το κρασί και τον ζωμό σε γάστρα και τη σκεπάζουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Προσθέτουμε στη γάστρα το κουνουπίδι και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, την ανοίγουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ελαφρά και περιμένουμε 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως μετά.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα