Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Έχω σταθερή πίεση αλλά παρατηρώ ερυθρότητα στο πρόσωπο. Τί φταίει;
Έχω σταθερή πίεση αλλά παρατηρώ ερυθρότητα στο πρόσωπο. Τί φταίει; thumbnail

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Έχω σταθερή πίεση αλλά παρατηρώ ερυθρότητα στο πρόσωπο. Τί φταίει;

Αναγνώστης μας ρωτά: Καλησπέρα , ρυθμίζω την πίεσή μου, λαμβάνοντας ένα χάπι το πρωί κι ένα το βράδυ. Μέχρι στιγμής είμαι σταθερός. Να σας πώ ότι είμαι 76 χρονών και το βάρος μου είναι κανονικό. Παίρνω κι ένα χάπι για ουρικό οξύ και χοληστερίνη. Πίνω λίγο κρασί στο φαγητό μου και μερικές φορές, όχι όμως συχνά παρατηρώ  ότι το πρόσωπό μου είναι κόκκινο. Πρέπει να αλλάξω κάτι στη διατροφή μου; Τί με συμβουλεύετε;
Στο ερώτημα απάντησε ο Γιώργος Λάζαρος, Καρδιολόγος

Η παροδική ερυθρότητα του προσώπου δεν είναι κατ' ανάγκη παθολογική. Το ίδιο το κρασί λόγω της διαστολής των αγγείων που προκαλεί μπορεί να ευθύνεται για το κοκκίνισμα του προσώπου. Επίσης κάποιες κατηγορίες φαρμάκων για την αρτηριακή υπέρταση  μπορούν να προκαλέσουν κοκκίνισμα του προσώπου και εξάψεις λόγω αγγειοδιαστολής. Εάν το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το θεράποντα γιατρό σας για να το εκτιμήσει.


Με εκτίμηση


Γιώργος Λάζαρος


E-mail: glaz35@hotmail.comX

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X