Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Τέλειο Εκμέκ κανταϊφι!
Τέλειο Εκμέκ κανταϊφι! thumbnail

Τέλειο Εκμέκ κανταϊφι!

Εκμέκ κανταϊφι


 


Για το σιρόπι:


800γρ ζάχαρη


600γρ νερό


χυμό απο 1 λεμόνι


 


Για τη βάση:


1 πακέτο φύλλο κανταϊφι


150γρ βούτυρο


 


Για την κρέμα


 


1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά


6 κρόκους αυγών


100 γρ κόρν φλάουρ


200 γρ ζάχαρη


100 γρ βούτυρο


2 βανίλιες σκόνη


 


Για τη σαντιγύ:


400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


40 γρ άχνη ζάχαρη


1 βανίλια σκόνη


Φυστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο για τη διακόσμηση


 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για το σιρόπι:


Ρίξτε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και βάλτε τη στη φωτιά. Ανακατέψτε και μόλις λιώσει η ζάχαρη αφήστε το σιρόπι 1 λεπτό ακόμη και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.


 


Για τη βάση:


 


Ανοίξτε πολύ καλά το κανταϊφι ωστε να μην έχει  κόμπους και απλώστε το σε ενα ταψί.Λίωστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων για 20΄΄και ραντίστε το κανταϊφι να πάει παντού το βούτυρο. Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμέμο φούρνο για 1 ώρα. Βγάλτε το απ΄τον φούρνο και αμέσως ρίξτε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήστε το στη άκρη για μισή ώρα να το αποροφφήσει όλο.


 


Για την κρέμα:


Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί (όχι να καεί). Σε ενα μπώλ ρίξτε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Προσθέστε τη βανίλια και το κόρν φλαόυρ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους σε 3 δόσεις. Όταν τελειώσετε με το μείγμα σας βάλτε το πάλι σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρείτε τη κρέμα απ΄τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο το οποιό το έχετε κομμένο σε κύβους στο ψυγείο. Απλώνετε τη κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταϊφι και σκέπάστε τη κρέμα με μεμβράνη ώστε να εφάπτει και να μη κάνει πέτσα.


 


Για τη σαντιγί


 


Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να πήξει καλά. Στη συνέχεια ρίξτε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα(αφού έχετε αφαιρέσει τη μεμβράνη) σε διάφορα σχήματα. Τέλος πασπαλίστε με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης


 


 


http://blogs.gastronomos.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X