Τέλειο Εκμέκ κανταϊφι!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκμέκ κανταϊφι</strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong> </strong></span></p>
<p>Για το σιρόπι:</p>
<p>800γρ ζάχαρη</p>
<p>600γρ νερό</p>
<p>χυμό απο 1 λεμόνι</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη βάση:</strong></span></p>
<p>1 πακέτο φύλλο κανταϊφι</p>
<p>150γρ βούτυρο</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την κρέμα</strong></span></p>
<p> </p>
<p>1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά</p>
<p>6 κρόκους αυγών</p>
<p>100 γρ κόρν φλάουρ</p>
<p>200 γρ ζάχαρη</p>
<p>100 γρ βούτυρο</p>
<p>2 βανίλιες σκόνη</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη σαντιγύ:</strong></span></p>
<p>400γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</p>
<p>40 γρ άχνη ζάχαρη</p>
<p>1 βανίλια σκόνη</p>
<p>Φυστίκι Αιγίνης χοντροσπασμένο για τη διακόσμηση</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για το σιρόπι:</strong></span></p>
<p>Ρίξτε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και βάλτε τη στη φωτιά. Ανακατέψτε και μόλις λιώσει η ζάχαρη αφήστε το σιρόπι 1 λεπτό ακόμη και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.</p>
<p> </p>
<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Για τη βάση:</span></strong></p>
<p> </p>
<p>Ανοίξτε πολύ καλά το κανταϊφι ωστε να μην έχει  κόμπους και απλώστε το σε ενα ταψί.Λίωστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων για 20΄΄και ραντίστε το κανταϊφι να πάει παντού το βούτυρο. Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμέμο φούρνο για 1 ώρα. Βγάλτε το απ΄τον φούρνο και αμέσως ρίξτε το κρύο σιρόπι να πάει παντού. Αφήστε το στη άκρη για μισή ώρα να το αποροφφήσει όλο.</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για την κρέμα:</strong></span></p>
<p>Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί (όχι να καεί). Σε ενα μπώλ ρίξτε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Προσθέστε τη βανίλια και το κόρν φλαόυρ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα με τους κρόκους σε 3 δόσεις. Όταν τελειώσετε με το μείγμα σας βάλτε το πάλι σε χαμηλή φωτιά και σιγά σιγά ανακατέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρείτε τη κρέμα απ΄τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο το οποιό το έχετε κομμένο σε κύβους στο ψυγείο. Απλώνετε τη κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταϊφι και σκέπάστε τη κρέμα με μεμβράνη ώστε να εφάπτει και να μη κάνει πέτσα.</p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τη σαντιγί</strong></span></p>
<p> </p>
<p>Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και την βανίλια μέχρι να πήξει καλά. Στη συνέχεια ρίξτε τη σαντιγί πάνω στην κρέμα(αφού έχετε αφαιρέσει τη μεμβράνη) σε διάφορα σχήματα. Τέλος πασπαλίστε με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://blogs.gastronomos.gr">http://blogs.gastronomos.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα