Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Παπαρδέλες με απάκι και πέστο από μυρωδικά!
Παπαρδέλες με απάκι και πέστο από μυρωδικά! thumbnail

Παπαρδέλες με απάκι και πέστο από μυρωδικά!








Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά


Υλικά

-500 γρ. παπαρδέλες
-250 γρ. απάκι σε λεπτές φέτες
-2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
-1/2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο
-1/2 φλιτζάνι θυμάρι, ρίγανη και ματζουράνα φρέσκα
-1 φλιτζάνι μαϊντανό
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα




 

Eκτέλεση


Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό του βρασμού) στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε το πέστο μυρωδικών: Βάζουμε στο μπλέντερ τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το κεφαλοτύρι, τα αμύγδαλα, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια χοντροκομμένη αλοιφή. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι για 1 λεπτό από την κάθε του πλευρά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με το πέστο μυρωδικών και το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε αμέσως με το απάκι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


 


http://www.thecookbook.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X