Παπαρδέλες με απάκι και πέστο από μυρωδικά!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-500 γρ. παπαρδέλες<br />-250 γρ. απάκι σε λεπτές φέτες<br />-2+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br /><strong>Για το πέστο</strong><br />-1/2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο<br />-1/2 φλιτζάνι θυμάρι, ρίγανη και ματζουράνα φρέσκα<br />-1 φλιτζάνι μαϊντανό<br />-1 λεμόνι (το ξύσμα του)<br />-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο<br />-1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό του βρασμού) στραγγίζουμε και τις λαδώνουμε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε το πέστο μυρωδικών: Βάζουμε στο μπλέντερ τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το κεφαλοτύρι, τα αμύγδαλα, 1 κουτ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια χοντροκομμένη αλοιφή. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι για 1 λεπτό από την κάθε του πλευρά. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με το πέστο μυρωδικών και το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε αμέσως με το απάκι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα