Φιλέτο μοσχαριού με σύκα και κρέμα φέτας!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>25 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 φιλέτα μοσχαριού (100 γρ. το καθένα)<br />-8 σύκα φρέσκα κομμένα στα 2<br />-20 φασολάκια φρέσκα κομμένα στη μέση με το χέρι και ελαφρώς βρασμένα<br />-150 γρ. πατάτες στρογγυλές μικρές (βρασμένες και κομμένες στη μέση)<br />-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα<br />-60 γρ. τυρί φέτα λιωμένη με το πιρούνι<br />-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο<br />-1 αγγούρι μικρό τριμμένο<br />-1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Aλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν όπως τα θέλουμε. Tα βάζουμε σε πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά. Βάζουμε τα σύκα και τα φασολάκια στο γκριλ μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά. Aλείφουμε ελαφρώς τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να γίνουν τραγανές. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τη φέτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και τον άνηθο μέχρι να γίνουν κρέμα. Σερβίρουμε τις πατάτες και τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τοποθετούμε επάνω τα σύκα. Bάζουμε στο πλάι των λαχανικών τα φιλέτα και την κρέμα φέτας μέσα σε μπολ.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα