Αγκινάρες με καβουρδισμένα αμύγδαλα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 αγκινάρες άγριες φρέσκες<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)<br />-1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες<br /><strong>Για τη βινεγκρέτ (200 ml)</strong><br />-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού<br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-2 κουτ. γλυκού κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο ή τσάιβ</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί και τα καβουρδίζουμε στους 150°C στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αναμειγνύουμε σε μπολ τον χυμό του λεμονιού μαζί με 4 φλιτζάνια κρύο νερό.<br />Αφαιρούμε με ψαλίδι το 1/3 της κορυφής από τις αγκινάρες. Αφαιρούμε και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και ψαλιδίζουμε τα αγκάθια από τα υπόλοιπα. Κόβουμε το κοτσάνι αφήνοντας 2 εκ. Το ξεφλουδίζουμε κι αυτό με αποφλοιωτή λαχανικών. Κόβουμε κάθε αγκινάρα στη μέση από πάνω προς τα κάτω μαζί με το κοτσάνι. Αφαιρούμε το χνούδι με κουταλάκι. Βυθίζουμε τις αγκινάρες στο μπολ με το λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της βινεγκρέτ σε βάζο με καπάκι μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε τις αγκινάρες με τη βινεγκρέτ, αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα