Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε

<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 30 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 10-12 κομμάτια</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>1 φύλλο σφολιάτας</span><br /><span>1 πακέτο μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα</span><br /><span>πραλίνα φουντουκιού</span><br /><span>ζάχαρη άχνη</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.</span><br /><br /><span>Πρώτα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης ένα στρώμα από το μασκαρπόνε και από πάνω μία στρώση από την πραλίνα. Αφήνουμε τη ζύμη "καθαρή" κατά 2 δάχτυλα στη μία της πλευρά για να κλείσει καλά το ρολό.</span></p>
<p><span>Τυλίγουμε σφιχτά τη σφολιάτα σε ένα ρολό και την κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δοντάκια, σε ρολάκια.</span></p>
<p><strong>Tip: </strong><span>αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο μπορείτε να τυλίξετε το ρολό σε μία μεμβράνη και να το τοποθετήσετε για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη. Με αυτή τη μέθοδο θα σφίξει το ρολό και θα μπορέσετε να κόψετε πιο εύκολα τα ρολάκια χωρίς να διαλυθούν.</span><br /><br /><span>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 °C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η σφολιάτα.</span><br /><br /><span>Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα ρολάκια σφολιάτας με πραλίνα και μασκαρπόνε!</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα