Αρχική / Υγεία / Οδοντιατρική / Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την περιοδοντίτιδα;
Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την περιοδοντίτιδα; thumbnail

Η ΝΑΤΑΛΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την περιοδοντίτιδα;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας θα ήθελα να μάθω εάν γιατρευέται για πάντα ή περιοδοντίτιδα  στα δόντια υπάρχουν φήμες ότι γιατρευέται ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στο ερώτημά σας απάντησε η Χειρουργός Οδοντίατρος D.D.S. Γεωργία Ι. Κόκκορη

Η περιοδοντίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονή που προσβάλει τα ούλα και το οστούν γύρω από τα δόντια και αν δεν αντιμετωπιστεί θεραπευτικά οδηγεί σε απώλεια δοντιών. Η περιοδοντίτιδα είναι μία μη αντιστρέψιμη κατάσταση  καθώς επέρχεται μόνιμη απώλεια οστού. Στόχος της θεραπείας είναι να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να εμποδίσουμε την περαιτέρω οστική απώλεια και υφίζηση των ούλων. 
Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας εξαρτάται από το βαθμό βαρύτητας της νόσου. Η ήπια περιοδοντίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα βαθύ καθαρισμό των δοντιών που ονομάζεται απόξεση και λείανση των ριζών, η μέτρια έως προχωρημένη μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη θεραπεία, δηλαδή χειρουργική αντιμετώπιση και χορήγηση αντιβιοτικών (τοπικά ή συστημικά). Τόσο στην ήπια όσο και στη μέτρια ή προχωρημένη περιοδοντίτιδα σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος έχει η συμμόρφωση του ασθενή στην καθημερινή στοματική υγιεινή και στις τακτικές επανεξετάσεις του στον οδοντίατρο. ΚΟΚΚΟΡΗ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑ D.D.S.

Χειρουργός Οδοντίατρος

Αισθητική Οδοντιατρική- Εμφυτεύματα

Για περισσότερες δημοσιεύσεις ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook:https://www.facebook.com/Institute-of-Dental-Care-Georgia-I-Kokkori-398236713693261/

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X