Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Μιλφέιγ καρύδα με σοκολατένια σφολιάτα
Μιλφέιγ καρύδα με σοκολατένια σφολιάτα thumbnail

Μιλφέιγ καρύδα με σοκολατένια σφολιάτα








Υλικά για 8-10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά στο ψυγείο


Υλικά

-1 πακέτο μπισκότα σφολιάτας για μιλφέιγ
-200 γρ. κουβερτούρα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής καρύδα
-375 ml γάλα πλήρες
-2 κρόκους αβγού
-150 γρ. ζάχαρη
-1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
-2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
-1 βανιλίνη
-200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά




 

Eκτέλεση


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε μέσα τα μπισκότα σφολιάτας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανιλίνη και την καρύδα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε κρύο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Την ανακατεύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στήνουμε το γλυκό με την εξής σειρά: σοκολατένια μπισκότα σφολιάτας, κρέμα, μπισκότα, κρέμα, μπισκότα. Ιδανικά απλώνουμε την κρέμα με κορνέ. Γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας και ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αμέσως.


 


http://www.thecookbook.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X