Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Turk Stream: λειτουργία και των δύο γραμμών στις 30 Δεκεμβρίου 2019
Turk Stream: λειτουργία και των δύο γραμμών στις 30 Δεκεμβρίου 2019 thumbnail

Turk Stream: λειτουργία και των δύο γραμμών στις 30 Δεκεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του διπλού αγωγού Turk Stream, η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν να θέσουν σε λειτουργία ταυτόχρονα και τις δύο γραμμές στις 30 Δεκεμβρίου 2019, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.


H καθεμία γραμμή του αγωγού θα μεταφέρει 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου τον χρόνο, η πρώτη θα πηγαίνει προς την Tουρκία για εσωτερική κατανάλωση και η δεύτερη θα καταλήγει στα τουρκοελληνικά σύνορα και μέσω της Ελλάδας σε χώρες της νότιας Ευρώπης.


Η συμφωνία προβλέπει ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα ανήκει πλήρως στη δικαιοδοσία της ρωσικής Gazprom. Αναφορικά με το χερσαίο τμήμα, η πρώτη γραμμή, η προς εσωτερική κατανάλωση, θα ανήκει πλήρως στην τουρκική Botas και η δεύτερη εξ ημισείας σε Botas και Gazprom.Στην πρώτη γραμμή θα διοχετευθούν οι ποσότητες φυσικού αερίου που σήμερα φθάνουν στην Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας. Άρα, θα μειωθεί αμέσως η διέλευση μέσω της Ουκρανίας κατά 15 δισεκατομμύρια κυβικά τον χρόνο.


Επίσης, άλλα 15 δισ. θα διοχετευτούν προς τα ελληνικά σύνορα, όμως προηγουμένως, εξηγεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας, πρέπει να υπογραφούν οι ανάλογες συμφωνίες για τη δεύτερη αυτή γραμμή, η κατασκευή της οποίας προβλέπεται να ξεκινήσει το 2018.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X