Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Kρεατόσουπα από την Ανατολή με 4 μπαχάρια, ντομάτα, ρύζι και δυόσμο
Kρεατόσουπα από την Ανατολή με 4 μπαχάρια, ντομάτα, ρύζι και δυόσμο thumbnail

Kρεατόσουπα από την Ανατολή με 4 μπαχάρια, ντομάτα, ρύζι και δυόσμο



Υλικά



  • 1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση από ελιά, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

  • 2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα

  • 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό, σε σκόνη

  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός+1/4 κουτ. γλυκού κύμινο+1/8 κουτ. γλυκού κανέλα, όλα σε σκόνη

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 60 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

  • το ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 30 ml χυμός λεμονιού

  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στο μπλέντερ

  • 70 γρ. ρύζι λευκό, μακρύκοκκο

  • 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 40 ml ελαιόλαδο






Μερίδες 4



Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 2½ ώρες



ΔιαδικασίαΣε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2½ λίτρα νερό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο.


 


Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα. Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε το δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε. 


 


http://www.gastronomos.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X