Ψωμί από καρότο και μπαχαρικά!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 1 ψωμί<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>2 ώρες<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 φακελάκι μαγιά<br />-1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό<br />-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρισμένο στα δύο<br />-1 καρότο μέτριο καθαρισμένο και τριμμένο<br />-2 αβγά<br />-1 κουτ. σούπας γιαούρτι<br />-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό<br />-1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη<br />-1 πρέζα πιπέρι καυτερό κόκκινο<br />-1 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 πρέζα μοσχοκάρυδο<br />-1 πρέζα κύμινο<br />-1 κουτ. γλυκού αλάτι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αρχίσει να αφρίζει. Προσθέτουμε στο μπολ το μισό αλεύρι, το καρότο, τα αβγά, το θυμάρι και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο της κουζίνας για μία ώρα. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το μπολ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.<br />Σκεπάζουμε ξανά το μπολ με νέα μεμβράνη και το αφήνουμε για άλλη μία ώρα σε ζεστό σημείο της κουζίνας να φουσκώσει η ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.<br />Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολ και το μεταφέρουμε σε φόρμα ψωμιού ή κέικ αλειμμένη με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψωμί για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα