Υπέροχα Γιουβαρλάκια!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1/2 κιλό κιμά<br />-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο<br />-1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο<br />-1 κουτ. σούπας λάδι<br />-2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος ή νερό<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-2 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br /><strong>Για το αβγολέμονο</strong><br />-3 αβγά<br />-1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το λάδι, το αβγό και το κρασί και 2 κουταλιές μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια. Στρώνουμε τον μαϊντανό στον πάγκο και περνάμε ένα,ένα τα γιουβαρλάκια. Βράζουμε τον ζωμό σε ανοιχτή χύτρα, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους με το λεμόνι. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το βούτυρο και παίρνουμε λίγο από το ζωμό με κουτάλα. Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό στο αβγολέμονο και μεταφέρουμε το μείγμα στη χύτρα πάνω σε χαμηλή φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα και να γίνει βελουτέ.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα