Πατάτες ντοφινουάζ στον φούρνο!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 5 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Mαγείρεμα </strong>1 ώρα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-750 γρ. πατάτες μεγάλες, κομμένες σε λεπτές, διάφανες σχεδόν φετούλες<br />-3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες<br />-βούτυρο –όχι φυτικό<br />-300 ml κρέμα γάλακτος<br />-½ φλιτζάνι γάλα<br />-ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο<br />-αλάτι, πιπέρι<br />-150 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Aνακατεύουμε το μοσχοκάρυδο με το σκόρδο. Bουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αραδιάζουμε τις φέτες της πατάτας σε στρώσεις, προσθέτοντας ανάμεσα αλάτι, μπόλικο πιπέρι, μερικά κυβάκια βούτυρο και το μείγμα σκόρδου-μοσχοκάρυδου. Eπαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Στο τέλος, ρίχνουμε την κρέμα ανακατεμένη με το γάλα και το τυρί. Ψήνουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει η επιφάνειά<br />τους.</p>
<p><strong>Tips:</strong> Oι πατάτες ντοφινουάζ συνιστούν  το ιδανικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα, αλλά τρώγονται και μόνες τους με μια σαλάτα. Aν επιθυμούμε μια πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε άλλες δύο σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες, σχεδόν λιωμένες.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα