Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Ελαφρύ μπανόφι από γιαούρτι!
Ελαφρύ μπανόφι από γιαούρτι! thumbnail

Ελαφρύ μπανόφι από γιαούρτι!



Υλικά



  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

  • 220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό

  • 3 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

  • 110 γρ. (1/2 πακέτο) μπισκότα τύπου πτι μπερ, ολικής άλεσης, χοντροσπασμένα

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη






Μερίδες 4 – 6



Προετοιμασία 10' Αναμονή 1 ώραΜαγείρεμα περίπου ώρες



Διαδικασία Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την κονσέρβα με το γάλα, κλειστή, και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να την υπερκαλύπτει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 – 5 λεπτά, μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 3 ώρες. Βγάζουμε προσεκτικά με μια λαβίδα την κονσέρβα και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά. Δεν προσπαθούμε να την ανοίξουμε, παρά μόνο όταν έχει κρυώσει καλά.


 


Ανοίγουμε την κονσέρβα. Το βρασμένο γάλα έχει πλέον "μεταμορφωθεί" σε καραμέλα, την οποία αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα. Μοιράζουμε τα μπισκότα σε χαμηλά ποτήρια ή ατομικά μπολ και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα καραμέλας και γιαουρτιού. Καλύπτουμε με την μπανάνα, σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.


 


http://www.gastronomos.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X