Χορογράφος κατά Michael Jackson

Ένας χορογράφος, που είχε φιλική σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδί, αποκάλεσε σήμερα τον εκλιπόντα καλλιτέχνη “παιδεραστή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά”. Ο Ουέιντ Ρόμπσον, ο οποίος ζητεί αποζημίωση από την περιουσία του Τζάκσον κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε χθες στην εκπομπή του NBC, “Today”.

Το 2005, ο 30χρονος σήμερα Ρόμπσον είχε αρνηθεί ότι υπήρξε θύμα του Τζάκσον κατά την κατάθεσή του στην δίκη του τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Το 2009, δύο μήνες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή , ο Ρόμπσον είχε δηλώσει ότι οι δυό τους είχαν “μία υπέροχη σχέση” και χαρακτήρισε τον Τζάκσον “ευγενικό πλάσμα”, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χθες ο ίδιος δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής Ματ Λόερ: “Δεν πρόκειται για περίπτωση ‘καταπιεσμένων αναμνήσεων’. Δεν ξέχασα ούτε μία στιγμή τι μου έκανε ο Μάικλ, αλλά ήμουν ψυχολογικά και συναισθηματικά απολύτως ανίκανος και απρόθυμος να καταλάβω ότι επρόκειτο για σεξουαλική κακοποίηση”.

Ο Χάουαρντ Βάιτζμαν, ο δικηγόρος που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζάκσον, χαρακτήρισε τις κατηγορίες “θλιβερές και εξοργιστικές” σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε μετά την συνέντευξη του Ρόμπσον χθες Πέμπτη. “Ο κ. Ρόμπσον ήταν ανένδοτος όταν αρνήθηκε, έχοντας ορκιστεί, σε πολλές συνεντεύξεις του τα τελευταία 20 χρόνια ότι ο Μάικλ Τζάκσον του έκανε κάτι ανάρμοστο. Τώρα θέλει να μας πει ότι ψευδομαρτύρησε τουλάχιστον δύο φορές και ότι έλεγε ψέματα στους πάντες για τον κ. Τζάκσον από τις αρχές του ’90, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει χρήματα. Η αβάσιμη αγωγή του κ.Ρόμπσον έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ”, δήλωσε ο Βάιτζμαν.

Ο Ρόμπσον υποστηρίζει ότι τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ξεκίνησαν όταν ήταν επτά ετών, όταν επισκεπτόταν συχνά το ράντσο του τραγουδιστή Neverland, και συνεχίστηκαν μέχρι τα 14 του, σύμφωνα με τον ίδιο. Το 2005, ο Τζάκσον απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, εν μέρει χάρη στην μαρτυρία του Ρόμπσον, της αδελφής και της μητέρας του.

Ο Ρόμπσον αρνήθηκε ότι ο Τζάκσον τού πρόσφερε χρήματα για να μην μιλήσει και είπε ότι η άρνησή του στις αρχές κατά την διάρκεια της ποινικής έρευνας το 1993 ήταν αποτέλεσμα της “απόλυτης χειραγώγησης και πλύσης εγκεφάλου” από την πλευρά του τραγουδιστή. Ο Ρόμπσον γνώρισε τον Τζάκσον στην πατρίδα του πρώτου, την Αυστραλία, όταν ήταν πέντε ετών. Ο τραγουδιστής τον προσκαλούσε συχνά στο ράντσο του από τότε που ο Ρόμπσον μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Λος Αντζελες, δύο χρόνια αργότερα.

Σχετικά άρθρα