Κις Λορέν

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6-8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Ψήσιμο </strong>40 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p><strong>Για τη ζύμη </strong> <br />-2 φλιτζάνια αλεύρι<br />-100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου<br />-2 κουτ. σούπας νερό<br /><strong>Για τη γέμιση</strong><br />-180 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια<br />-250 γρ. κεφαλογραβιέρα και γραβιέρα (τριμμένες)<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-3 κρόκους αβγών<br />-350 ml κρέμα γάλακτος<br />-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-βούτυρο για την ταρτιέρα<br />-αλάτι<br />-πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο. Bουτυρώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Pοδίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Στρώνουμε πάνω στη ζύμη το μπέικον, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το πιπέρι και την πασπαλίζουμε με τα τυριά. Xτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200<sup>o</sup>C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα