Τηγανίτες πατάτας με μανούρι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 10 μέτριες τηγανίτες<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>8 λεπτά </p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-4 πατάτες μεγάλες, τριμμένες σε χοντρό τρίφτη<br />-3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ<br />-1 κουτ. σούπας ξίδι<br />-αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br />-150 γρ. μανούρι<br />-λάδι για το τηγάνισμα<br /><strong>Για συνοδευτικό</strong><br />-2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 αποξηραμένο<br />-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες<br />-1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ<br />-1 κουτ. σούπας κάππαρη<br />-2 κουτ. σούπας ξίδι<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Aφήνουμε τις τριμμένες πατάτες σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν από τα υγρά τους, για 10 λεπτά περίπου. Mεταφέρουμε σε μπολ τις τριμμένες πατάτες, ρίχνουμε το ξίδι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Pίχνουμε το λάδι σε τηγάνι για να ζεσταθεί.<br />Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγο λίγο από το μείγμα της πατάτας και το απλώνουμε στο τηγάνι για του δώσουμε σχήμα τηγανίτας. Προσθέτουμε σε κάθε τηγανίτα λίγο τριμμένο μανούρι και από πάνω βάζουμε άλλη μία κουταλιά της σούπας τριμμένη πατάτα. Ψήνουμε τις τηγανίτες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Tις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε κάθε τηγανίτα με λίγο από το συνοδευτικό, το οποίο έχουμε ετοιμάσει αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Mπορούμε να φτιάξουμε το ορεκτικό μας με κάποιο άλλο τυρί (π.χ., φέτα), αλλά προσέχοντας το αλάτι γιατί η κάππαρη που περιέχει το συνοδευτικό είναι επίσης αλμυρή.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα