Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Μειωμένη κατά 31% η μετοχή του Facebook
Ένα χρόνο μετά τη φρενίτιδα της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής του Facebook παραμένει κάτω του 31% εκείνης με την οποία εισήχθη. Η μετοχή του Αμερικανού γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έκλεισε χθες, Παρασκευή, στα 26,25 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,46% σε σύγκριση με την προηγουμένη. Κατά την εισαγωγή του με τυμπανοκρουσίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Nasdaq στις 18 Μαΐου 2012, η τιμή της μετοχής του Facebook ήταν 38 δολάρια.Παρ' όλο που είχε προετοιμαστεί μ' έναν ενθουσιασμό αντάξιο των μεγάλων στιγμών της φούσκας του Ίντερνετ, η περιπέτεια του Facebook στο Χρηματιστήριο μετατράπηκε σύντομα σε καταστροφή. Πολύ γρήγορα η μετοχή κατέρρευσε, για να πέσει στο Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο ως τώρα επίπεδό της, τα 17,73 δολάρια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Έκτοτε ο όμιλος βελτίωσε σταδιακά τη θέση του, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ικανός να προσαρμοστεί στη μεγάλη αύξηση των συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω των smartphone και να αντλήσει απ' αυτές διαφημιστικά έσοδα. Οι φόβοι πλέον αφορούν μια υποτιθέμενη κόπωση των χρηστών, κυρίως των πιο νέων, για το δίκτυο αυτό του 1,1 δισεκατομμυρίου μελών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για άλλους ιστότοπους, όπως για παράδειγμα το Twitter.

Μειωμένη κατά 31% η μετοχή του Facebook

Ένα χρόνο μετά τη φρενίτιδα της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής του Facebook παραμένει κάτω του 31% εκείνης με την οποία εισήχθη. Η μετοχή του Αμερικανού γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έκλεισε χθες, Παρασκευή, στα 26,25 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,46% σε σύγκριση με την προηγουμένη. Κατά την εισαγωγή του με τυμπανοκρουσίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Nasdaq στις 18 Μαΐου 2012, η τιμή της μετοχής του Facebook ήταν 38 δολάρια.

Παρ’ όλο που είχε προετοιμαστεί μ’ έναν ενθουσιασμό αντάξιο των μεγάλων στιγμών της φούσκας του Ίντερνετ, η περιπέτεια του Facebook στο Χρηματιστήριο μετατράπηκε σύντομα σε καταστροφή. Πολύ γρήγορα η μετοχή κατέρρευσε, για να πέσει στο Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο ως τώρα επίπεδό της, τα 17,73 δολάρια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έκτοτε ο όμιλος βελτίωσε σταδιακά τη θέση του, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ικανός να προσαρμοστεί στη μεγάλη αύξηση των συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω των smartphone και να αντλήσει απ’ αυτές διαφημιστικά έσοδα. Οι φόβοι πλέον αφορούν μια υποτιθέμενη κόπωση των χρηστών, κυρίως των πιο νέων, για το δίκτυο αυτό του 1,1 δισεκατομμυρίου μελών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για άλλους ιστότοπους, όπως για παράδειγμα το Twitter.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X