Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γερνάς αν δεν κάνεις σεξ;
Γερνάς αν δεν κάνεις σεξ; thumbnail

Γερνάς αν δεν κάνεις σεξ;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως η έλλειψη σεξ έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχολογία μας. Κακή διάθεση, νεύρα, έλλειψη ζωντάνιας. Είναι μόνο αυτές οι επιπτώσεις της; Δυστυχώς όχι.


Τα «συμπτώματα» από την έλλειψη σεξ είναι εμφανή και στον οργανισμό μας. Όπως αναφέρει η Daily Mail όταν δεν κάνουμε σεξ για διάστημα πολλών μηνών μπορεί να φαινόμαστε πιο… γερασμένοι!


Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στο συμπέρασμα του ψυχολόγου David Weiss. Στο βιβλίο του αναφέρει πως όσοι κάνουν σεξ συχνά έχουν κατά 50% περισσότερο νεανική εμφάνιση συγκριτικά με όσους το παραμελούν.


Το σεξ βοηθά σημαντικά τον οργανισμό μας να αναπτύσσει άμυνες σους ιούς και τα μικρόβια. Πολλές επιστημονικές έρευνες δηλώνουν πως μια ή δυο φορές σεξ την εβδομάδα μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε περισσότερα αντισώματα. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που αναφέρουν πως η έλλειψη σεξ μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις και γρίπη.


Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό  American Journal of Cardiology το λίγο σεξ και όταν λέμε λίγο εννούμε μια φορά το μήνα ή ακόμα και η απουσία σεξ είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με καρδιαγγειακά προβλήματα.


Οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ είναι πολύ ευάλωτοι σε στρεσογόνες καταστάσεις και παρουσιάζουν ακόμα και κοινωνικές δυσλειτουργίες. Δεν μπορούν για παράδειγμα να μιλήσουν εύκολα δημοσίως, αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X