Πεντανόστιμη Μουσταλευριά

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>5 ποτήρια νερού κομμένο μούστο</span></li>
<li><span>3/4 ποτηριού νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li><span>1/4 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span>1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι</span></li>
<li><span>1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα</span></li>
<li><span>1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για το γαρνίρισμα</h5>
</li>
<li><span>1/2 φλιτζ. καβουρδισμένο σουσάμι</span></li>
<li><span>κανέλα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><strong>1.</strong> Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν.</p>
<p><strong>2. </strong>Ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζουμε σε μπολάκια (ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).</p>
<p><strong>3. </strong>Την πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα