Τσιζκέικ σοκολάτας με ουίσκι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>25 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>45 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>4 ώρες</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-125 γρ. μπισκότα digestive<br />-65 γρ. βούτυρο αγελαδινό<br />-150 γρ. σοκολάτα  65%-70%<br />-200 γρ. τυρί κρέμα πλήρες<br />-400 γρ. ανθότυρο<br />-75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική<br />-3 αβγά μεγάλα<br />-50 ml ουίσκι<br />-40 γρ. κακάο + λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα<br />-200 ml κρέμα γάλακτος 35%, για το σερβίρισμα<br /><strong>Για τη σάλτσα σοκολάτας</strong><br />-125 γρ. σοκολάτα 65%-70%<br />-125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%<br />-15 γρ. βούτυρο αγελαδινό<br />-50 ml ουίσκι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο λιωμένο. Τα στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο (20-22 εκ.) Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα. Xτυπάμε στο μίξερ τα τυριά μέχρι να γίνουν λεία αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το κακάο και τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Βράζουμε την κρέμα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια, το βούτυρο και το ποτό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία. Πασπαλίζουμε το γλυκό με κακάο. Σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα