Οι γαλλικές Αρχές για τους πυροβολισμούς στις Κάννες

Ψυχικά διαταραγμένος φαίνεται πως ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας που διέκοψε μια ζωντανή εκπομπή του καναλιού Canal+ στις Κάννες πυροβολώντας στον αέρα με ένα ψεύτικο πιστόλι.

Η ενέργεια του 42χρονου δημιούργησε πανικό, όχι όμως και τραυματισμούς.

“Πρόκειται για ένα άτομο 42 ετών που χρησιμοποίησε ένα όπλο κοντά στο πλατώ. Είναι διαταραγμένος και συνελήφθη αμέσως”, δήλωσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μαρσέλ Οτιέρ, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της επαρχίας Αλπ-Μαριτίμ.

Ο δράστης, που είχε επάνω του και μια ψεύτικη χειροβομβίδα, πυροβόλησε δύο φορές προτού συλληφθεί από τους αστυνομικούς. “Το κάνω για τον Θεό μου”, φέρεται να φώναξε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Την ώρα εκείνη προβαλλόταν σε ζωντανή μετάδοση τη εκπομπή Grand Journal που είχε για καλεσμένους τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών Κριστόφ Βαλτς και Ντανιέλ Οτέιγ. Η εκπομπή διακόπηκε προσωρινά και η μετάδοσή της συνεχίστηκε μετά την απομάκρυνση του 42χρονου από το χώρο.

“Στις 20:07 η εκπομπή διακόπηκε. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας των Καννών, ένας άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα στην Κρουαζέτ, στην άκρη του πλατώ και μετά, γυρνώντας σε μια γυναίκα που στεκόταν δίπλα του, της είπε: αν ήμουν στη θέση σας, δεν θα έμενα εδώ”, δήλωσε ο Μισέλ Ντενιζό, ο παρουσιαστής της εκπομπής.

“Υπήρξε κάποια ανησυχία και φόβος, όμως όλοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ευχαριστώ το κοινό που έμεινε εδώ, όλο το επιτελείο της εκπομπής και τους καλεσμένους μας”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα