Αρχική / Σχέσεις / Πώς να θέσεις όρια στην πεθερά σου
Πώς να θέσεις όρια στην πεθερά σου  thumbnail

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Πώς να θέσεις όρια στην πεθερά σου

Γεια σας


Είμαι 27 ετών και διατηρώ σχέση εδώ και 6 χρόνια Πρόκειται να αρραβωνιαστώ με το σύντροφό μου με απασχολεί ωστόσο η παρεμβατικότητα της μητέρας του η οποία σε μορφή πλάκας μπορεί να πει τη μεγαλύτερη προσβολή Επίσης έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να κουμαντάρει κάπως τα πράγματα με αποτέλεσμα να νιώθω σαν να πρόκειται να αρραβωνιαστώ την ίδια και όχι το γιο της Εκείνος μου λέει να μην την παρεξηγώ γιατί θέλει το καλό μας Οι αποφάσεις όμως αφορούν το ζευγάρι και όχι τρίτους Πως μπορώ να της θέσω όρια με ευγένεια;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Είναι η μητέρα του και την αγαπά, είστε η γυναίκα του και σας αγαπά. Η αγάπη αυτή δεν είναι ίδια για τις δύο σας. Εκεί είναι συνήθως τα όρια. Ο τρόπος με τον οποίο μας αγαπά ένας άνθρωπος ορίζει τον ρόλο μας γι'αυτόν εφόσον τον αποδεχόμαστε. Αποδέχεστε να είστε η γυναίκα του. Η μητέρα του όμως δεν έχει να αποδεχτεί κάτι, με την έννοια ότι είναι ο άνθρωπος που νοιάστηκε γι'αυτόν τόσα χρόνια. Είναι πολύ αναμενόμενο αν και σπανίως ομολογούμενο πως υπάρχει μια αίσθηση αποχωρισμού από τη μάνα όταν ο γιος παντρεύεται, αρραβωνιάζεται ή βρίσκει ταίρι. Η παρεμβατικότητα αυτή ίσως εμφανιστεί με νέα μορφή, πιο φιλική προς εσάς αν με τον τρόπο σας δείξετε ότι δεν πρόκειται να της πάρετε τον γιο. Δε θα είστε γι'αυτόν μια νέα μάνα. Αυτός ο ρόλος ανήκει σε αυτήν, με την όποια μορφή έχει πάρει εξελισσόμενος μέσα στα χρόνια. Μπορεί να μπει σε ανταγωνιστικά παιχνίδια και να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να την φτάσετε, ότι τον ξέρει καλά, ότι δεν μπορείτε να τον φροντίσετε όσο εκείνη. Έτσι μπορεί να θέλει να βάλει τη δική της πινελιά στο πως θα γίνει ο αρραβώνας. Δείτε το σαν μια διευκόλυνση εκ μέρους της. Αν νιώθετε πως στη συνέχεια μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον σας ότι δηλαδή "τα έκανε όλα εκείνη" εξηγήστε της με τον τρόπο σας ότι δεν έχετε σκοπό να την αντικαταστήσετε. Είστε κάτι άλλο, όχι απλά κάτι νέο. Είστε η γυναίκα του που μ'αυτήν θα κάνει οικογένεια κάτι που δε θα μπορούσε χωρίς εσάς. Κάντε τη να νιώσει ότι η ζωή της εμπλουτίζεται παρά ότι φτωχαίνει από την αλλαγή αυτή. Και φυσικά αν παραμένει δύσπιστη τότε μπορούμε να το συζητήσουμε σε νέα βάση. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X