Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πρόωρη εσκπερμάτωση: Δυσάρεστο για τη γυναίκα ειδικά αν θέλει να μείνει έγκυος
Πρόωρη εσκπερμάτωση: Δυσάρεστο για τη γυναίκα ειδικά αν θέλει να μείνει έγκυος thumbnail

Πρόωρη εσκπερμάτωση: Δυσάρεστο για τη γυναίκα ειδικά αν θέλει να μείνει έγκυος

Γράφει η Εύη Κυράνα ψυχολόγος υγείας, ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών δυσλειτουργιών, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.


 

Για τα περισσότερα ζευγάρια είναι σημαντικό πρόβλημα διότι δημιουργεί εκνευρισμό και δυσαρέσκεια. Κάποιες φορές το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που ο άνδρας εκσπερματίζει πριν καν διεισδύσει στον κόλπο. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καταστροφικό για την αυτοεκτίμηση ενός άνδρα. Αλλά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και δυσάρεστο και για τη σύντροφο, ιδίως αν επιθυμεί να μείνει έγκυος.


Οι μελέτες για τα αίτια του προβλήματος δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Ωστόσο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως το άγχος έχει σημαντική επίδραση στο πρόβλημα. Ωστόσο, παρά το ότι δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει τα ακριβή αίτια, έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με διάφορους τρόπου ανάλογα με την βαρύτητα και τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου ή ζευγαριού. Στα πλαίσια της θεραπείας ο άνδρας και αργότερα το ζευγάρι εκπαιδεύεται σε κάποιες ασκήσεις που βοηθούν στο να αυξηθεί ο έλεγχος που ασκείται πάνω στην εκσπερμάτιση. Το ζευγάρι πρέπει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων, που ‘κόβεται και ράβεται’ στις ανάγκες κάθε ζευγαριού.


Οι ασκήσεις γίνονται στο σπίτι του ζεύγους, και κατά την διάρκεια των συνεδριών ο ειδικός αξιολογεί την πορεία, τυχόν δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν, ώστε να μπορέσει το ζευγάρι να φτάσει στον επιθυμητό στόχο. Οι ασκήσεις έχουν χαμηλά ποσοστά επιτυχίας όταν γίνονται χωρίς την συστηματική καθοδήγηση από ειδικό. Ο ειδικός, σε κάποιες περιπτώσεις θα εκτιμήσει και την ανάγκη για φαρμακοθεραπεία, που κάποιες φορές μπορεί να συνοδεύσει το πρόγραμμα των ασκήσεων.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X