Παρέμβαση Αλ.Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση για το φλέγον ζήτημα της πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέδειξε ως θέμα κορυφαίας προτεραιότητας, την ανάγκη να υπάρξει μια συμπαγής παράταξη, χωρίς περιχαρακώσεις, που κατά την άποψη πολλών, συνιστά η δράση των συνιστωσών.

Σε σύντομη παρέμβασή του, λίγο πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση που και χθες διατύπωσε ότι πιστεύει σε ένα κόμμα με τάσεις, όχι όμως με μηχανισμούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τελικά για το θέμα της ξεχωριστής λίστας και των συνιστωσών, θα αποφασίσει το ίδιο το συνέδριο και πρότεινε, κατά την διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών, οι οργανώσεις να λειτουργούν συναινετικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και λίστες. Για τις συνιστώσες, είπε ότι ή θα αυτοδιαλυθούν, ή θα μετεξελιχθούν σε τάσεις ή θα έχουν θέση παρατηρητή στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.

To βράδυ αναμένονται τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τις Θέσεις της ΚΕ για τον προσυνεδριακό διάλογο, τον κανονισμό των προσυνεδριακών διαδικασιών και το Σχέδιο Καταστατικού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση-Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος

Σχετικά άρθρα