Χοιρινό μπιφτέκι με τσακώνικη μελιτζάνα

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>40 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα στο ψυγείο</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-½ κιλό κιμά χοιρινό<br />-2 μελιτζάνες τσακώνικες ή 1 μελιτζάνα φλάσκα<br />-1 κρεμμύδι περασμένο από τρίφτη<br />-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη<br />-1 αβγό<br />-3 κουτ. σούπας γαλέτα<br />-2-3 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη<br />-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-2 κουτ. σούπας ξίδι<br />-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο<br />-αλάτι, πιπέρι<br /><strong>Για το σερβίρισμα</strong><br />-3-4 ντομάτες<br />-6 αραβικές πίτες<br />-φυλλαράκια βασιλικού</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ψήνουμε ολόκληρες τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν. Τις βγάζουμε και μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Τις χτυπάμε στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Το μεταφέρουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, το μπαχάρι, το αβγό, τη γαλέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και το τυρί. Zυμώνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ροδέλες ντομάτας ψημένες στο γκριλ πασπαλισμένες με φυλλαράκια βασιλικού, αραβικές πίτες ή με μια σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα