Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ο Μπαν Κι-μουν ανησυχεί
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα πυραύλων μικρού βεληνεκούς και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να μην προβεί σε άλλες εκτοξεύσεις και να επιστρέψει στις πυρηνικές συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις. Σε συνέντευξή του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Μπαν αποκάλεσε "προκλητική ενέργεια" την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, χθες από την ανατολική ακτή της, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. "Ανησυχούμε πολύ για την προκλητική ενέργεια της Βόρειας Κορέας", δήλωσε προς το RIA. "Ελπίζω πως η Βόρεια Κορέα θα αποφύγει άλλες παρόμοιες ενέργειες. Πρέπει να επιστρέψουν σύντομα στις συνομιλίες και να μειώσουν τις εντάσεις", υπογράμμισε. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κάλεσε επίσης τη Ρωσία να ασκήσει την επιρροή της και να βοηθήσει ώστε να επιστρέψει η Βόρεια Κορέα στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Ο Μπαν Κι-μουν ανησυχεί

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα πυραύλων μικρού βεληνεκούς και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να μην προβεί σε άλλες εκτοξεύσεις και να επιστρέψει στις πυρηνικές συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις. Σε συνέντευξή του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Μπαν αποκάλεσε «προκλητική ενέργεια» την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, χθες από την ανατολική ακτή της, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ανησυχούμε πολύ για την προκλητική ενέργεια της Βόρειας Κορέας», δήλωσε προς το RIA. «Ελπίζω πως η Βόρεια Κορέα θα αποφύγει άλλες παρόμοιες ενέργειες. Πρέπει να επιστρέψουν σύντομα στις συνομιλίες και να μειώσουν τις εντάσεις», υπογράμμισε. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κάλεσε επίσης τη Ρωσία να ασκήσει την επιρροή της και να βοηθήσει ώστε να επιστρέψει η Βόρεια Κορέα στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X