Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εντός της εβδομάδας ο ανασχηματισμός;
Εντός της εβδομάδας ο ανασχηματισμός;  thumbnail

Εντός της εβδομάδας ο ανασχηματισμός;

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σκουρής, real.gr


 


Θέμα ημερών φαίνεται να είναι ο ανασχηματισμός, καθώς οι πληροφορίες του real.gr επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός ενδέχεται να προχωρήσει στην αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος ακόμα και εντός της εβδομάδας.


Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να πείσει ότι ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου, ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το real.gr, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην τελική ευθεία, πιθανόν δε από σήμερα, να γράφει και να σβήνει ονόματα.


Πάντως, αργά το βράδυ της Δευτέρας, το Γραφείο Πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:


«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού».


Η αποκάλυψη των σχεδίων με αλλαγές στα υπουργεία, επιβεβαιώνει τα όσα περί δομικού ανασχηματισμού είχε αποκαλύψει στον Realfm 97,8 και το Νίκο Χατζηνικολάου η Όλγα Γεροβασίλη.


Συγκεκριμένα, συγκροτείται αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική (γεγονός που ενισχύει τα σενάρια περί παραμονής στο συγκεκριμένο πόστο του Γιάννη Μουζάλα), ενώ δημιουργείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας (γεγονός που προϊδεάζει περί αντικατάστασης του Π. Σκουρλέτη από τον συγκεκριμένο θώκο), υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ προχωρά ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού.


Αναλυτικότερα, δημιουργείται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Παράλληλα, μετονομάζονται τα εξής υπουργεία:


Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.


Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.


Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.


Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.


Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής.


Στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής θα υπάρχει Γενική Γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπάγονταν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X