Μοσχαράκι με μοσχάτο κρασί και μακαρόνια

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>20 λεπτά<br /><strong>Mαγείρεμα</strong> 1 ώρα και 40 λεπτά<br /><strong>Υλικά για</strong>  4-5 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κιλό μοσχαράκι από «ελιά» κομμένο σε μερίδες<br />-1 κονσέρβα πομοντόρια με τον χυμό τους (ψιλοκομμένα)<br />-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα<br />-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ<br />-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-200 ml Μοσχάτο κρασί Λήμνου<br />-1 πορτοκάλι (το ξύσμα)<br />-1 ξύλο κανέλας<br />-αλάτι, πιπέρι<br />-500 γρ. μακαρόνια Nο 7 ή Nο 8</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Αχνίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε το μοσχαράκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να «ασπρίσει» το κρέας. Προσθέτουμε το κρασί  και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα πομοντόρια με τον χυμό τους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μιάμιση περίπου ώρα. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγο καμένο βούτυρο. Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τα μακαρόνια και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Aφού γίνει το κοκκινιστό, μπορούμε να προσθέσουμε 4-5 ποτήρια ζεστό νερό και ένα πακέτο μανέστρα και να φτιάξουμε σε μια γάστρα ένα υπέροχο γιουβέτσι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα