Αρχική / Επικαιρότητα (old articles) / Ιράκ: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν
Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 10 Ιρακινούς αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων κατά σημείων ελέγχου στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές και τοπικοί αξιωματούχοι. Οι θρησκευτικές εντάσεις στο Ιράκ έχουν ενισχυθεί εξαιτίας των συγκρούσεων με τη γειτονική Συρία, όπου κυρίως σουνίτες αντάρτες αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το Σιιτικό Ιράν. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράκ, ωστόσο ομάδες σουνιτών μαχητών είχαν προηγουμένως βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις ασφαλείας, σε μια εκστρατεία για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Βαγδάτης, την οποία θεωρούν παράνομη. Επτά αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μαχητές επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου και ομάδες περιπολίας κοντά στην πόλη Χαντίθα, 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας. "Ήμασταν σε ένα σημείο ελέγχου όταν ξαφνικά μια ομάδα ανταρτών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα, μας περικύκλωσαν και άνοιξαν πυρ. Επτά συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν ακαριαία

Ιράκ: Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 10 Ιρακινούς αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων κατά σημείων ελέγχου στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές και τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι θρησκευτικές εντάσεις στο Ιράκ έχουν ενισχυθεί εξαιτίας των συγκρούσεων με τη γειτονική Συρία, όπου κυρίως σουνίτες αντάρτες αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το Σιιτικό Ιράν.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράκ, ωστόσο ομάδες σουνιτών μαχητών είχαν προηγουμένως βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις ασφαλείας, σε μια εκστρατεία για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Βαγδάτης, την οποία θεωρούν παράνομη.

Επτά αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν μαχητές επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου και ομάδες περιπολίας κοντά στην πόλη Χαντίθα, 190 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας. «Ήμασταν σε ένα σημείο ελέγχου όταν ξαφνικά μια ομάδα ανταρτών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητα, μας περικύκλωσαν και άνοιξαν πυρ. Επτά συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν ακαριαία

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

X