Yγρό κραγιόν: 9 tips για να δείχνει αψεγάδιαστο

Υγρό κραγιόν. “Είναι απλώς ένα κραγιόν σαν όλα τα άλλα, πόσο δύσκολο να είναι;” θα σκεφτείς. Κι όμως, τα liquid lipsticks ή αλλιώς τα κραγιόν σε υγρή μορφή έχουν κατακλύσει την αγορά, με μεγαλύτερη και τρανταχτή απόδειξη τη σειρά της Kylie Jenner, όμως δεν έχουν την ίδια φόρμουλα με ένα τυπικό κραγιόν. Στην πραγματικότητα, έχουν πολλές διαφορές.
Τι πρέπει να ξέρεις αρχικά;</strong> Τα υγρά κραγιόν μοιάζουν με ένα lip gloss αλλά δεν είναι. Η σύσταση τους είναι εντελώς διαφορετική, ματ και είναι συνήθως σχεδιασμένα για να μην φύγουν ποτέ από τα χείλη σου. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη αλλά και η αφαιρεσή τους θα είναι λίγο πιο χρονοβόρα. Γι’ αυτό ίσως να δυσκολευτείς λιγάκι με το φαγητό και τα… φιλιά.

Παρόλα αυτά όμως, είναι ιδανικά αν θέλεις κάτι με μεγάλη διάρκεια. Διάβασε όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις:

1. Δεν είναι όλες οι συνθέσεις ίδιες

Από μάρκα σε μάρκα και από φόρμουλα σε φόρμουλα, η ποιότητα ενός υγρού κραγιόν διαφέρει. Οπότε αν είναι εφικτό, δοκίμασε κάτι πρώτα πριν το αγοράσεις. Ιδανικά δοκιμάσε το πάνω στα χείλη σου, άφησε το να στεγνώσει και να μείνει για λίγα λεπτά στα χείλη σου. Διαφορετικά, αν θέλεις να παραγγείλεις από το ίντερνετ κάποια από τις πάρα πολλές συλλογές, τσέκαρε πρώτα τις κριτικές.

2. Μην αμελείς την απολέπιση

<p>Όπως και στο ματ κραγιόν, έτσι και στην περίπτωση των υγρών κραγιών η απολέπιση κάνει θαύματα στο αποτέλεσμα. Όχι μόνο θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά και το κραγιόν θα δείξει πιο τέλειο από ποτέ στα απαλά χείλη. Οπότε πριν το φορέσεις ή μια φορά την εβδομάδα, κάνε σκραμπ με τον αγαπημένο συνδυασμό ζάχαρης και μελιού.

3. Μην ξεχνάς την ενυδάτωση πριν και μετά την εφαρμογή

Αφού κάνεις την απολέπιση, το επόμενο βασικό βήμα είναι φυσικά η ενυδάτωση. Γενικά, η ενυδάτωση στα χείλη είναι σημαντική, στην προκειμένη περίπτωση όμως είναι απαραίτητη γιατί τα χείλη σου θα ξεραθούν με το υγρό κραγιόν. Γι΄αυτό το λόγο, θα πρέπει να βάλεις lip balm και αφού το αφαιρέσεις.

4. Φόρεσε απαραίτητα μολύβι

Επειδή μιλάμε για ιδιαίτερα πηκτές συνθέσεις, το μολύβι χειλιών θα σε βοηθήσει να μείνεις μέσα στη γραμμή των χειλιών και θα κάνει την εφαρμογή παιχνιδάκι.

ygro kragion2

5. Πρώτα το κάτω χείλος

Εφόσον είναι λίγο πιο δύσκολα στην εφαρμογή θα πρέπει να είσαι προσεκτική. Ξεκίνησε την εφαρμογή πρώτα από το κάτω χείλος και μετά τρίψε τα μεταξύ τους. Μετά μπορείς να γεμίσεις και το πάνω χείλος.

6. Μην βιαστείς

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει με αργές και μεθοδικές κινήσεις. Γενικά αν βαριέσαι τα πολλά βήματα στο μακιγιάζ, μάλλον τα υγρά κραγιόν δεν είναι για εσένα. Γιατί θα πρέπει να κινηθείς αργά στα χείλη για να αποφύγεις τις μουτζούρες -που θα φύγουν αρκετά δύσκολα. </p>

7. Χρειάζεσαι μόνο ένα πέρασμα

Ακριβώς επειδή η σύνθεση τους είναι πυκνή, δε χρειάζεται να το παρακάνεις. Ένα και μόνο πέρασμα αρκεί, διαφορετικά τα χείλη σου θα δείχνουν ξηρά και αφύσικα.

8 . Μάθε πώς θα το αφαιρέσεις

Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις τώρα, το να το βγάλεις από τα χείλη σου δεν είναι και τόσο εύκολο. Μην περιμένεις να το αφαιρέσεις απλώς με ένα χαρτομάντηλο γιατί το μισό θα μείνει στα χείλη σου. Το καλύτερο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να το αφαιρέσεις με υγρό ντεμακιγιάζ ή μαντηλάκια.

9. Ξηραίνει τα χείλη σου

Είτε το θέλεις είτε όχι, δεν μπορείς να αποφύγεις τα ξηρά χείλη. Αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που βάζεις κανονικά lip balm. Οπότε αν αυτό δεν σε ευχαριστεί, μην το φοράς κάθε μέρα. </p>

Σχετικά άρθρα