Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Λυπάμαι πολύ που η τηλεόραση βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο"
"Λυπάμαι πολύ που η τηλεόραση βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο" thumbnail

"Λυπάμαι πολύ που η τηλεόραση βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο"

Συνέντευξη Φώτη Σεργουλόπουλου στο protothema.gr


 


Φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν καλημερίζει, καλησπερίζει ή καληνυχτίζει το τηλεοπτικό κοινό. «Αυτή η χρονιά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Προσωπικά, αισθάνομαι λίγο ανακουφισμένος. Η ζωή αλλάζει. Δεν μπορείς να είσαι σταθερός και να έχεις εμμονή σε πράγματα και καταστάσεις. Πάντα ήθελα να χαίρομαι την τηλεόραση και να την εκμεταλλεύομαι και όχι να με εκμεταλλεύεται εκείνη. Μου αρέσει λοιπόν, που σε ένα κρίσιμο σημείο για την τηλεόραση βρίσκομαι μακριά από τον χαμό που γίνεται, κάτι που μαζί με τη Μαρία αντιληφθήκαμε πως πλησιάζει προτού καν έρθει το καλοκαίρι. Αισθανόμασταν πως η κατάσταση θα έφτανε στο απροχώρητο».


Την Παρασκεύη 8 Ιουλίου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου αποχαιρέτησαν τους τηλεθεατές, αλλά δεν ανανέωσαν, όπως συνήθιζαν αυτά τα χρόνια, το ραντεβού τους για το φθινόπωρο. Το ΦΜ live μας έκανε παρέα για επτά ολόκληρα χρόνια, ρεκόρ ακόμα και για τους ίδιους τους παρουσιαστές, καθώς είναι η μακροβιότερη εκπομπή που έχουν κάνει μαζί, με τους ίδιους να νιώθουν πως ο κύκλος αυτός έκλεισε. (…)


«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που έχουν ένα site και θεωρούν πως ο,τιδήποτε κι αν γράψουν θα γίνει πιστευτό. Κάποια στιγμή, γράφτηκε στα πλαίσια της φαντασίας ενός δημοσιογράφου ότι με πρότειναν για το Voice και πως έκανα και δοκιμαστικό, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ποτέ δεν μου έγινε η παραμικρή νύξη για το Voice. Επίσης, επειδή ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι φίλος μου, γνώριζα από πρώτο χέρι πως του είχε γίνει πρόταση να το παρουσιάσει» διευκρινίζει στο People.


Υπήρξαν συζητήσεις με άλλα κανάλια, χωρίς όμως εκείνος να επιθυμεί να μιλήσει δημόσια για επαφές που δεν προχώρησαν. «Όλες οι συζητήσεις μας έγιναν σε πολιτισμένο επίπεδο και με πραγματική θέληση για συνεργασία. Οι άνθρωποι των καναλιών επικοινώνησαν μαζί μας με πραγματικό ενδιαφέρον, κάτι εξαιρετικά κολακευτικό. Παρ’ όλα αυτά, δεν προχωρήσαμε. Η χρονική στιγμή ήταν τέτοια που τα κανάλια είχαν αβεβαιότητα για το μέλλον. Αν το τοπίο δεν ξεκαθαρίσει, δύσκολα οι ιθύνοντες θα βάλουν μπροστά καινούρια πρότζεκτ. Επιπλέον, μου αρέσει να κάνω τηλεόραση με συγκεκριμένα στάνταρ κι αν δεν υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις ώστε να βγαίνει το αποτέλεσμα που επιζητώ, προτιμώ να απέχω».


Το τηλεοπτικό brand «Φώτης Μαρία» είναι ισχυρό και συνάμα αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινό. Έχοντας τον Φώτη Σεργουλόπουλο απέναντί μου και κοιτώντας τον στα μάτια, αναρωτιέμαι αν θα ήθελε στο μέλλον να παρουσιάσει μια εκπομπή μόνος του, χωρίς τη Μαρία.


«Αυτή τη στιγμή, αν με ρωτήσεις τι μου λείπει από την τηλεόραση, θα σου πω η Μαρία. Μου λείπει η καθημερινή μας σχέση. Ήξερα πως κάθε μέρα θα τη δω. Μου λείπει η τηλεοπτική μου οικογένεια, ο αρχισυντάκτης και όλα τα παιδιά που δουλεύαμε μαζί. Βλέπω την ομάδα μου, που πλέον έχει σκορπίσει σε εκπομπές, και τη θέλω πίσω!» αναφέρει με το γνωστό του χιούμορ. Πλέον, ο Φώτης και η Μαρία δεν έχουν καθημερινή επαφή, κάτι που του λείπει αφάνταστα. «Τόσο εγώ όσο κι εκείνη ασχολούμαστε με πολλά πράγματα και, όπως είναι φυσικό, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Δεν μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Όλα αυτά τα χρόνια είχα ένα στάνταρ, ότι βρέξει-χιονίσει θα έβλεπα τη Μαρία κάθε μέρα στις 12.00. Η τηλεόραση ήταν για μένα μια σημαντική, δημιουργική και χαρούμενη καθημερινότητα».


Ο Φώτης έχει ζήσει την τηλεόραση σε πολλές διαφορετικές φάσεις της και τα τελευταία χρόνια βίωσε κι αυτός τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα τηλεοπτικά δρώμενα. Το ενδεχόμενο να πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας τον στενοχωρεί. «Η τηλεόραση έχει ενημέρωση, ψυχαγωγία και ζωντάνια. Λυπάμαι πολύ που βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο. Όμως, είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσει. Θεωρώ πως κάτι θα γίνει και τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν».


O Φώτης Σεργουλόπουλός ήταν επί 19 συναπτά έτη στην τηλεόραση, αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτό. Το 2010 πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί, παράλληλα με την τηλεοπτική του καριέρα, σε κάτι εντελώς άγνωστο σε εκείνον μέχρι τότε, τον χώρο της εστίασης. Αρχικά με το bar-restaurant Shamone κα τέσσερα χρόνια μετά με το εστιατόριο Artisanal, στην Κηφισιά.


Σε μια δύσκολη περίοδο, πήρε το ρίσκο και κολύμπησε σε βαθιά και άγνωστα νερά. Ήταν μια κίνηση για να μπορέσει να εξασφαλίσει το μέλλον και μακριά από την τηλεόραση; «Το επιχειρείν δεν έχει λεφτά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει καβάτζες. Τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να είσαι επιχειρηματίας τη σήμερον ημέρα. Η πολιτεία δεν βοηθάει στο να είσαι άνετος με την επιχείρησή σου. Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, αλλά μέχρι εκεί που πιστεύω ότι αντέχω θα προχωράω. Στις δικές μας επιχειρήσεις δεν υπάρχουν σπόνσορες και χρηματοδότες. Όλα τα χρήματα που έβγαλα αυτά τα χρόνια από την τηλεόραση τα έβαλα στις επιχειρήσεις. Θέλω, επίσης, να σου τονίσω πως δεν έβγαλα ποτέ λεφτά από τζόγο και χρηματιστήριο, παρά μόνο από τη δουλειά μου. Ο λόγος τώρα που αποφάσισα να το κάνω ήταν οι συνεταίροι μου, ο Κώστας Σκουλικαράκης και ο Βαγγέλης Γερασίμου. Βασίζομαι σε εκείνους, διότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της εστίασης και να είσαι σίγουρος πως, αν δεν υπήρχαν ο Κώστας και ο Βαγγέλης, δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτό που ξέρω εγώ καλά είναι να σκέφτομαι και να φτιάχνω δημιουργικά πράγματα. Αυτό, σε συνεργασία με τους συνεταίρους μου, μας βγήκε σε καλό. Πλέον, το Shamone έχει γίνει ένα club theater – και πήρε τη συγκεκριμένη μορφή επειδή ήμουν εγώ στη μέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτιάξαμε το πρώτο club theater στην Ελλάδα και πρόκειται να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Από την άλλη, το Artisanal είναι ένα εστιατόριο στο οποίο έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην γεύση και στην αισθητική».


Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Καταπιάνεται με πολλά πράγματα, αλλά είναι τελειομανής σε όλα. Ωραία όλα αυτά, αλλά με τον ελεύθερο χρόνο του τι γίνεται; «Δεν υπάρχει στιγμή που να αισθάνομαι πως υπάρχει κενός χρόνος. Σαφώς και ήθελα να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά νιώθω τόσο δημιουργικά με όσα κάνω, που δεν με πειράζει».


Μέσα στο γεμάτο του πρόγραμμα, προτεραιότητα είναι το μεγάλωμα και η ανατροφή του γιου του. Ο Γιώργος θα γίνει 3 ετών στις 14 Νοεμβρίου. «Ουσιαστικά, κατάλαβα πως βλέπεις την αλλαγή του χρόνου μόνο σε κάτι που αλλάζει δίπλα σου. Πριν γεννηθεί ο Γιώργος, είτε περνούσε ένας χρόνος είτε δέκα, δεν άλλαζε τίποτα. Μόνο ο θάνατος και η γέννηση σε κάνουν να καταλάβεις ότι πέρασε ο χρόνος». Πριν από δύο χρόνια είχε αναφέρει στο People: «Έγινα μπαμπάς. Αυτός ο ρόλος μαθαίνεται σιγά σιγά».


Σήμερα, κάνει τον δικό του απολογισμό. «Πλέον είμαι πιο οργανωτικός. Μέσα στη ζωή μου και στο σπίτι μου υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει κεντρικό ρόλο και μεγαλύτερο από τον δικό μου, ο Γιώργος. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως, αν κάναμε διανομή ρόλων σε μια οικογένεια, ο ρόλος του γιου είναι μεγαλύτερος από του πατέρα. Με τον Γιώργο αναπτύσσουμε μια πολύ καλή και τίμια σχέση. Μια σχέση με γερές βάσεις και τον απολαμβάνω σε ό,τι κι αν κάνει. Τον χαίρομαι και τον παρατηρώ. Πολλές φορές βλέπω στον γιο μου τον μπαμπά μου. Ειδικά όπως κάθεται και διαβάζει ένα παιδικό βιβλίο, είναι σαν να βλέπω τον πατέρα μου να διαβάζει ένα βιβλίο. Μου τον θυμίζει πολύ, ακόμα και στο χιούμορ του».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X