Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλοκαιρία και σήμερα σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία διατηρείται και τα επόμένα 24ωρα. Από την Πέμπτη ωστόσο περιμένουμε πρώτης της θερμοκρασίας από τα δυτικά.

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια επικρατεί στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς. Ανάλογες οι καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να σημαδεύει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ από realmedialive

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο Τρίτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες καταιγίδες περιμένουμε κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα δυτικά.

Σχετικά άρθρα