Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου" (βίντεο)
"Οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου" (βίντεο) thumbnail

"Οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου" (βίντεο)

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στον χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.


Ο κ. Φίλης είπε ότι ο Πρωθυπουργός δεν του επεσήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, «παρόλα αυτά – όπως παρατήρησε – το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «όσο αυτά (τα ερωτήματα) δεν εξηγούνται πειστικά, η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».


«Μοχθήσαμε 13 μήνες, έφτασε η μέρα της αποχώρησης».


«Είπα την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ότι θα κάνουμε αντιστροφή των προτεραιοτήτων, ότι θα χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω. Δεν ξεκινήσαμε από τα Πανεπιστήμια, αλλά από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας».


«Μέσα σε λίγους μήνες παρά τη σκληρή μνημονιακή λιτότητα, προχωρήσαμε στο σχολείο ποιότητας».


Επανέλαβε πως πρέπει να μπει τέλος στις πανελλήνιες εξετάσεις και ζήτησε αυτό να είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας. Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα προσφυγόπουλα.


Απαντώντας σε όσους απορούν, όπως είπε, για το ότι δεν αποδέχθηκε θέση σε άλλο υπουργείο, ανέφερε: «Χαμογελώ και μόνο με την απορία τους. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν, δεν υποψιάζονται τι μπορεί να παραχθεί όταν η ατομική αξιοπρέπεια συναντάται και εκπροσωπεί τη συλλογική αξιοπρέπεια.»


«Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν αντίτιμο, δεν αγοράζονται» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποκίνησε σε μεγάλο βαθμό την απομάκρυνσή του, έκανε λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι όταν η εκκλησία ζητά και επιτυγχάνει την αποπομπή ενός υπουργού τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Εξέφρασε την άποψη ότι η συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στο πρόσωπό του καταδεικνύει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων κράτους-εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κύριος Φίλης κατηγόρησε την ηγεσία της εκκλησίας για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν, ενώ έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.


Χαρακτήρισε την απαίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για απομάκρυνσή του από το υπουργείο "παραθεσμική συμπεριφορά".


Οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου στη συνέντευξη Ιερώνυμου στον ΣΚΑΙ, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ν. Φίλης. «Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας».


Eπίσης, έκανε λόγο για πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


 


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X