Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας (βίντεο)
Η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας (βίντεο) thumbnail

Η ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας (βίντεο)

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες θα κάνουν έναν απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, το Eurogroup θα ενημερωθεί από την Κομισιόν για την τεχνική βοήθεια που έχει παρασχεθεί στην Ελλάδα και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε βασικούς τομείς της τεχνικής υποστήριξης από το 2015, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η επίτευξη βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. 


Ο έλεγχος σε χώρες που έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα διάσωσης, όπως η Κύπρος και η Ισπανία, αλλά και ζητήματα της τραπεζικής ενοποίησης είναι τα άλλα θέματα που περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη του Eurogoup.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της πρώτης αποστολής ελέγχου της τρόικας στην Κύπρο (που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου), μετά την ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος διάσωσης.


Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος, τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου της τρόικας κάνουν λόγο για «ισχυρή ανάπτυξη» και για βελτιωμένη κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ωστόσο, παραμένουν προκλήσεις, όπως η βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου και τα κόκκινα δάνεια.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν και για τα αποτελέσματα της έκτης αποστολής ελέγχου της τρόικας στην Ισπανία, μετά την ολοκλήρωση του πακέτου διάσωσης.


Όσον αφορά την τραπεζική ενοποίηση, η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νου, θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις δραστηριότητες του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, από τον Απρίλιο του 2016 και μετά.


Επιπλέον, θα διεξαχθεί συζήτηση για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης.


«Θα παρουσιάσω σήμερα στο Eurogroup την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την Ελλάδα, είναι επιθυμητό να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία έως το τέλος του έτους», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, left.gr, enikos.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X