Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ναι στην έκδοση του εφοπλιστή Ζολώτα στην Κύπρο
Ναι στην έκδοση του εφοπλιστή Ζολώτα στην Κύπρο thumbnail

Ναι στην έκδοση του εφοπλιστή Ζολώτα στην Κύπρο

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στις κυπριακές αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κατηγορούμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.


Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κάνει δεκτό το αίτημα της Κύπρου που ζητούσε την έκδοση του εφοπλιστή, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην αποκαλούμενη υπόθεση «Focus». Ο εφοπλιστής εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών πριν από λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι την έκδοση του βουλεύματος.


Σύμφωνα με τη δικογραφία της κυπριακής δικαιοσύνης, ο κ. Ζολώτας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο φαίνεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του.


Κατά δήλωση του συνηγόρου του εφοπλιστή, Καθηγητή Χρήστου Μυλωνόπουλου, ο κ. Ζολώτας έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον του βουλεύματος έκδοσής του. O κ. Μυλωνόπουλος αναφέρει ότι το Εφετείο αποδέχθηκε την έκδοση του εφοπλιστή για μία από τις 29 κατηγορίες που αποδίδονται στην υπόθεση «η οποία και φέρει τον κ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία». «Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο», προσθέτει ο Καθηγητής.


Όπως σημειώνεται στο koutipandoras.gr ο M. Ζολώτας φέρεται να χρημάτισε τον Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ κατόπιν εντολής του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου ώστε να μπορέσει να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα.


Ο M. Ζολώτας κατηγορείται για την υπόθεση χρηματισμού του τ. κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου μαζί με τα στελέχη της MIG και της Λαϊκής Τράπεζας Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, τον ίδιο τον Χριστοδούλου, την κόρη του, τον γαμπρό του και ακόμη τρεις εταιρείες τη MIG, τη Focus και την εταιρεία του Χριστοδούλου.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, koutipandoras.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X