Αρχική / Teens / 5 συμβουλές για το καλύτερο διάβασμα με τις φίλες σου
5 συμβουλές για το καλύτερο διάβασμα με τις φίλες σου  thumbnail

5 συμβουλές για το καλύτερο διάβασμα με τις φίλες σου

Ξέρεις και καλύτερα από εμένα ότι τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- το διάβασμα καταντά βαρετό. Ήδη από τις πρώτες ασκήσεις ή τις πρώτες σελίδες νιώθεις τα μάτια σου να βαραίνουν και την σκέψη σου να τρέχει στο κινητό σου και εκτός του βιβλίου σου. Μήπως να δοκιμάσεις να ενώσεις τη βαρεμάρα σου με τις φίλες σου; 


Ίσως να μην το ξέρεις αλλά το ομαδικό διάβασμα σε βοηθά να μάθεις καλύτερα και να τεστάρεις τις γνώσεις σου. Για να δουλέψει όμως, θα πρέπει να το κάνεις σωστά. Γιατί είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να μιλάτε για άσχετα και να βάφετε τα.. νύχια σας. Για ένα αποτελεσματικό διάβασμα λοιπόν, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές. 


1. Φτιάξτε ένα πλάνο 


Πριν ανοίξετε πλάι πλάι τα βιβλία σας, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τι ακριβώς θα διαβάσεις με τους φίλους σου. Τι σημαίνει αυτό; Αποφασίστε από την αρχή τι σας δυσκολεύει, ίσως και ποια συγκεκριμένα κεφάλαια, για να καλύψετε την σωστή ύλη. 


2. Bάλτε όρια στο χρόνο σας 


Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να δουλεύεις πέντε ώρες σερί. Γι' αυτό είναι σημαντικό να θέσετε όριο χρόνου. Αυτό θα είναι μία ώρα, δύο ώρες; Εσείς θα το κρίνετε και θα το αποφασίσετε. Οπότε μη λέτε απλώς αφηρημένα "θα διαβάσουμε το απόγευμα". Αν από πριν βάλετε όριο χρόνου, θα οργανωθείτε και καλύτερα. 


3. Δημιουργήστε μικρά γκρουπάκια 


Θα διαβάσετε, δεν θα κάνετε πάρτι οπότε όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Οπότε μαζευτευτείτε λίγα άτομα για να βρείτε και τη μέθοδο που ταιριάζει στον καθένα. 


4. Διάλεξε τους σωστούς ανθρώπους


Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για να διαβάσει, δε θα διαβάσει ούτε όταν θα μαζευτείτε σε γκρουπάκι. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλή φίλη κι αν είσαι με κάποιον, μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος σύντροφος στο διάβασμα. Δεν θα είναι και παράλογο να ζητήσεις από κάποιον που δεν κάνετε πολλή παρέα να διαβάσετε μαζί. 


4. Κάντε το διάβασμα παιχνίδι 


Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κάνετε quiz. Όλο και κάποια παρόμοια εφαρμογή θα έχεις στο κινητό σου και αφού σου αρέσει γιατί να μην το κάνεις και στο διάβασμά σου; Είναι εύκολο, γρήγορο και δεν θα πάρει και πολλή ώρα! 


5. Το διάλειμμα και η πλάκα στο πρόγραμμα 


Είσαι με τους φίλους σου, είναι δυνατόν λοιπόν να μην σπάσετε και λίγη πλάκα; Δεν εννοώ βέβαια όλη την ώρα αλλά μπορείτε να ορίσετε λίγη ώρα στο διάλειμμά σας. Ή μπορείτε να χαλαρώσετε λίγο στην αρχή και μετά να συνεχίσετε δυναμικά. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X