Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας thumbnail

Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Toν Παναγιώτη Θωμόπουλο εξέλεξε στην θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας το Διοικητικό της Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας συνεδρίασε και αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία την ανασυγκρότησή του σε σώμα ως εξής:


- Παναγιώτης-Αριστείδης (Τάκης) Θωμόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, μη εκτελεστικό μέλος


- Πέτρος Σαμπατακάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


- Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος


- Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος


- Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος


- Arthur Michae Royal Aynsley, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


- Σταύρος Κούκος, Μη εκτελεστικό μέλος


- Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


- Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


- Ευθύμιος Κατσίκας, Μη εκτελεστικό μέλος


- Σπυρίδων Λορεντζιάδης, Μη εκτελεστικό μέλος


- Χαράλαμπος Μάκκας, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος


- Παναγιώτης Λευθέρης, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Γραμματέας ΔΣ και Επιτροπών ορίστηκε ο Παναγιώτης Δασμάνογλου, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της τράπεζας και του ομίλου.


Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Παναγιώτης (Τάκης) Θωμόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα καταβάλει «κάθε προσπάθεια, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Εθνικής Τράπεζας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της για την οικονομία και την κοινωνία». Διαβεβαίωσε ακόμη ότι αυτό θα γίνει σε απόλυτη συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά και με τον βασικό της μέτοχο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δήλωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει δυναμικά την υλοποίηση της στρατηγικής της με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των δράσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με προσήλωση στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και με σεβασμό στις εποπτικές αρχές, στους μετόχους και στους πελάτες της». Επιπλέον ανέφερε ότι, η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικού μετόχου, θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με το Ταμείο, στο πλαίσιο των αρχών που εκπορεύονται από το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X