Σουφλέ σοκολάτας με μπαχαρικά

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 4-6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>45 λεπτά περίπου<br /><strong>Ψήσιμο </strong>15 λεπτά περίπου</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-250 γρ. κουβερτούρα υγείας<br />-3 κουτ. σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα του σκεύους<br />-3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο για το σκεύος<br />-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη<br />-1 φλιτζάνι γάλα<br />-5 αβγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)<br />-1/4 κουτ. γλυκού κανέλα<br />-1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη<br />-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι<br />-1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο<br />-1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο<br />-1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη<br />-1 βανίλια</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με κλειστή την τουρμπίνα του αέρα και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε μπεν μαρί. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και τη φυλάμε στο ψυγείο. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε στο μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Δουλεύουμε στο μίξερ τους κρόκους και όταν το μείγμα ασπρίσει, το ρίχνουμε στη σοκολάτα με τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη βανίλια και αφού κατεβάσουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ενσωματώνουμε με ξύλινο κουτάλι. Oταν απορροφήσει η ζύμη το αλεύρι, ρίχνουμε και τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις. Γεμίζουμε τη βουτυρωμένη και αλευρωμένη πυρίμαχη φόρμα έως τη μέση και ψήνουμε για 20 λεπτά. Το σουφλέ σερβίρεται ζεστό, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Ο συνδυασμός του με λευκό παγωτό βανίλιας ή καϊμάκι είναι ο ιδανικός.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα